samedi 31 juillet 2010

# PALESTINIAN CHRONICLES /// Duheisha refugee camp in Bethlehem

The Palestinian refugee camps which are present in most cities of the West Bank and the Gaza strip are precarious pieces of urbanism similar to slums that host the village population that was living on the territory that was given to Israel in 1948 by the United Nations. Duheisha is one of those camps in Bethlehem hosting currently around 10 000 people.
The main problem with refugee camps is that every new building, construction, renovation are ratifications of the situation and seen as a resignation to it. The architecture developed there is thus very handmade, almost accidental sometimes but creates a surprising form of beauty.




5 commentaires:

John Hupp a dit…

For some reason, these pictures remind me of Cambodian water villages. To risk trivializing the situation, wouldn't it be interesting if Palestinian urbanism developed into a new form of nomadism? Limited by restrictive Israeli zoning laws and avoiding the implications of fixed structures, buildings could become permanent temporary structures like boats or yurts, ready to float away whether fleeing Israeli bulldozers or returning to rightful lands.

איל עברי אדריכל a dit…
Ce commentaire a été supprimé par l'auteur.
Léopold Lambert a dit…

Thank you John for taking part of a narrative that, to my opinion, should be as pragmatic sometimes as fantastic some other time.

Eyal, thanks for your message. My email address is llambertATpratt.edu if you want to contact you.
I did not have much time to look at your project but each brick is obviously important in this fight.
Don't hesitate to send me an email.

Dani Hamdani a dit…

I need this article to complete my assignment in the college, and it has same topic with your article. Thanks, great share
obat benjolan di pergelangan tangan
cara menyembuhkan tumor rahang
walatra zedoril-7
cara mengobati gagal ginjal
cara mengobati luka diabetes

Ankara Estetik Doktoru a dit…

Burun şeklini ideal açı ve ölçülere kavuşturmak için erkek kadına ayrı ayrı modellerde planlanan ve aynı zamanda ihtiyaç varsa burundan nefes alma güçlüğünün de düzeltilebileceği lokal yada genel anestezi altında yapılabilen cerrahi işlemdir Burun Estetiği.


Silikondan yapılmış protez kullanılarak cerrahi olarak meme hacminin arttırılmasıdır. 60 yıldır dünyada uygulanan en sağlıklı Meme Büyütme Estetigi yöntemi meme protezidir.


Lazer liposuction Estetigi konvansiyonel liposuctionun lazer teknolojisi ile birleştirilmiş halidir. Konvansiyonel liposuctionda yalnızca cilt altı yağ dokuları kırılarak dışarı aspire edilirken, lazer liposuctionda aspirasyon öncesi ve sonrasında açılan aynı delikten girilerek dokulara lazer enerjisi de uygulanır.


Karın germe Estetigi ameliyatı aşırı kilo, gebelik ve benzeri sebeplerle sarkmış olan karın derisinin cerrahi olarak çıkarılması işlemidir. İşlem sırasında ayrıca gevşek olan karın duvarı da sıkılaştırılabilir.


Günümüzde baş ağrılarının önemli bir kısmından sorumlu olan Migren ameliyatı Fiyatları genel hatlarıyla, baş bölgesinin duyu siniri olan trigeminal sinirin dallarının belli bölgelerde sıkışması sonucu ortaya çıkan, başın çeşitli bölgelerinde ve değişik paternlerde görülebilen, sıklığı kişiden kişiye değişen ve mide bulantısı vb. gibi bulguların da eşlik edebildiği ataklar tarzında baş ağrılarıdır.


Meme dikleştirme Estetigi Kadınlarda meme sarkması, gebelik gibi edinsel sebeplerle oluşabildiği gibi gebelik yaşamamış kadınlarda da biraz daha ileri yaş döneminde olmak üzere, yer çekiminin etkisiyle meydana gelen kaçınılmaz bir süreçtir. Gebelik ve emzirme döneminde hormonların etkisiyle büyüyüp şişen meme dokusu, ekstra ağırlığının etkisiyle hem meme cildini esnetir hem de dokuyu taşıyan bağları gevşetir.