vendredi 22 octobre 2010

# The biblical battle of Jericho / When the trumpets destroy the walls

The biblical episode of the battle of Jericho has always fascinated me. The story from the book of Joshua (6:1-27) introduces the first battle the Israelites had to win in order to conquest the land promised by God after the Egyptian slavery period and the forty years spent in the desert. God gave Joshua instructions in order to take the city of Jericho: the Israelites had to march around the city's walls once every day during six days. Then on the seventh day, they had to do the same but in addition to blow in their horns which would make the walls collapse and the city easily defeated.

It always pleases me to imagine a poetico-scientific explanation to this episode by thinking that the horns actually reached the resonance frequency of the walls; this same phenomena that explains why military manuals prevent troops to march on bridges not to risk to make them collapse. I find very compelling the potentiality of destroying whole buildings with only human means (or in that case, music instruments). This could in fact be considered as a metaphor of revolutions which make institutions collapsing...

Here is the text in the Bible.

8 commentaires:

Anonyme a dit…

<Maybe you'll find this article as interesting as I think it is: http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-11611658

Anonyme a dit…

And of course this: http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-11138790

Léopold Lambert a dit…

Thank you very much for sharing. It is interesting indeed,

Jeffrey Sullivan a dit…

you should check out the radiolab podcast addressing this very issue
http://www.radiolab.org/blogs/radiolab-blog/2010/oct/04/walls-jericho/

Jeffrey Sullivan a dit…
Ce commentaire a été supprimé par l'auteur.
Léopold Lambert a dit…

Wow ! I can't believe that I cannot have an idea of my own !!! Thanks though, it looks very interesting.

pylgrym a dit…

I am still catching up!

Ufuk KARACA a dit…

Burun şeklini ideal açı ve ölçülere kavuşturmak için erkek kadına ayrı ayrı modellerde planlanan ve aynı zamanda ihtiyaç varsa burundan nefes alma güçlüğünün de düzeltilebileceği lokal yada genel anestezi altında yapılabilen cerrahi işlemdir burun estetiği ankara fiyatları.



Silikondan yapılmış protez kullanılarak cerrahi olarak meme hacminin arttırılmasıdır. 60 yıldır dünyada uygulanan en sağlıklı Ankara meme büyütme fiyatları yöntemi meme protezidir.



Ankara Lazer liposuction fiyatları konvansiyonel liposuctionun lazer teknolojisi ile birleştirilmiş halidir. Konvansiyonel liposuctionda yalnızca cilt altı yağ dokuları kırılarak dışarı aspire edilirken, lazer liposuctionda aspirasyon öncesi ve sonrasında açılan aynı delikten girilerek dokulara lazer enerjisi de uygulanır.



Ankara karın germe fiyatları ameliyatı aşırı kilo, gebelik ve benzeri sebeplerle sarkmış olan karın derisinin cerrahi olarak çıkarılması işlemidir. İşlem sırasında ayrıca gevşek olan karın duvarı da sıkılaştırılabilir.



Günümüzde baş ağrılarının önemli bir kısmından sorumlu olan Ankara migren ameliyatı fiyatları genel hatlarıyla, baş bölgesinin duyu siniri olan trigeminal sinirin dallarının belli bölgelerde sıkışması sonucu ortaya çıkan, başın çeşitli bölgelerinde ve değişik paternlerde görülebilen, sıklığı kişiden kişiye değişen ve mide bulantısı vb. gibi bulguların da eşlik edebildiği ataklar tarzında baş ağrılarıdır.



Ankara Meme Dikleştirme fiyatları Kadınlarda meme sarkması, gebelik gibi edinsel sebeplerle oluşabildiği gibi gebelik yaşamamış kadınlarda da biraz daha ileri yaş döneminde olmak üzere, yer çekiminin etkisiyle meydana gelen kaçınılmaz bir süreçtir. Gebelik ve emzirme döneminde hormonların etkisiyle büyüyüp şişen meme dokusu, ekstra ağırlığının etkisiyle hem meme cildini esnetir hem de dokuyu taşıyan bağları gevşetir.